Gör cocktails med Crème de Cassis!

Gör cocktails med Crème de Cassis!

Har du någonsin provat Crème de Cassis? Om inte så är det dags nu. Det är en söt likör som enligt lag måste vara smaksatt med svarta vinbär och innehålla minst 400 gram socker per liter. Joseph Cartron gör en högkvalitativ Crème de Cassis på svarta vinbär som växer i Bourgogne. Arten av lokala vinbär heter Noir de Bourgogne och när bären mognat skördas de och macererar med neutral sprit för att dra ut så mycket smak och färg från bären som möjligt.

Joseph Cartron är ett familjeföretag som grundades redan 1882 och är idag experter på högkvalitativa likörer och sprit som fångar smaken av deras hemregion Bourgogne i Frankrike. Alla dessa likörer gör sig utmärkt i cocktails av olika slag då de ger intensiv smak. Efter nästa middag, testa att bjuda på en härlig, fräsch martini med smak av svarta vinbär på just Crème de Cassis – en garanterad hit!

Blackcurrant Martini

Du behöver

  • 4 myntablad

  • 20 ml färsk citronjuice (från 1/2 citron)

  • 20 ml Joseph Cartron Crème de Cassis

  • 40 ml vodka

Gör så här:
Krossa myntabladen: Mosa försiktigt myntabladen i en shaker för att frigöra aromerna.

Tillsätt ingredienserna: Lägg till färsk citronjuice, Joseph Cartron Crème de Cassis de Bourgogne och vodka.

Skaka: Fyll shakern med is och skaka kraftigt i omkring 15 sekunder tills allt är välblandat och kylt.

Sila: Sila blandningen i ett kylt martiniglas.

Dekorera: Om så önskas, garnera med ett myntablad.

Föregående
Föregående

Valpolicella och regionens unika vinstilar

Nästa
Nästa

Fem härliga viner under 100 kr